Pırasayı alışılagelmiş tariflerin dışında denemek isteyenler için güzel bir tarif. Ravigote sos, balık, soğuk et ve haşlanmış sebzeler ile de kullanabileceğiniz bir sos.
Malzemeler
- 2-3 adet pırasa
Ravigote Sos
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı taze tarhun otu
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış kornişon
- 1-2 adet taze soğan
- 1 adet haşlanmış yumurta
Yapılışı
- Pırasalar resim1 deki gibi kesilir
- Kesilen pırasalar haşlanırken ayrılmaması için resim 2 deki gibi bağlanır
- İyice haşlanır ( pırasalar diri kalınca çok kötü oluyor)
- Haşlanan pırasaları bir servis tabağına alın
- Ravigote malzemelerini derin bir kapta karıştırın
- Hazırlamış olduğunuz sosu pırasaların üzerine gezdirin
AFİYET OLSUN
Resim 1 |
Resim 2 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder