Fotoğraf 1 |
Buharda Zencefilli Tavuk
Son derece hafif, yemesi bir okadar hafif ve ikramı çok şık bir yemek.Malzemeler
- 1 adet but
- 2-4 dilim taze zencefil
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet havuç
- Soya sosu
- Sıvı yağ
Yapılışı
- But 1 nolu fotoda görüldüğü gibi haşlama aparatına alınır
- Üzerine taze zencefiller fotoğrafta görüldüğü gibi konur.
- 40-45 dakika buharda pişirilir. (Suyunu sürekli kontrol edin)
- Pişen butlar soğumaya bırakılır
- Bir miktar sıvı yağ tavaya konur. Kibrit çöpü büyüklüğünde kesilmiş havuç ve biberler sotelenir.
- Sebzeler hafif kendini kaybedince 2 yemek kaşığı soya sosu eklenir. ( soya sosunu direk çelik tencere veya normal tavaya koyarsanız yanacaktır. Bu nedenle soya sosu kullanılan tariflerde yanmaz yapışmaz tava kullanılmalıdır)
- Soya sosu, sebzeler ile 5-10 saniye karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Soğuyan butlar tahta üzerinde ince bilimlere ayrılır ve üzerine sos gezdirilir.
Zencefilin Faydaları
* Magnezyum, mangan, B6, potasyum ve bakır bakımından çok zengindir.* Bulantıyı giderir.
* Sindirim sistemini rahatlatır.
* Solunum yolu problemlerine çok iyi gelir.
* Kolesterolü düşürür.
* Migren ağrılarına iyi gelir.
* Grip ve soğuk algınlığında etkilidir.Vücutta terleme ve sıcaklık meydana getirir.
* Kanı sulandırır.
* Balgam söktürücüdür.
* Bağırsakta biriken gazların atımını kolaylaştırır.
Evde Zencefil Yetiştirilir mi?
Evet ! kendi zencefilinizi evde yetiştirebilirsiniz.- Zencefilin yumrulu olanlarını alın.
- Alt kısmını keserek içi su dolu bir kaba yerleştirin ve çimlenmeye bırakın.
- Çimlenmesi yaklaşık 11-15 gün arasında değişecektir.
- Çimlenen zencefiller filiz kısmı dışarıda kalacak şekilde toprağa ekilir.
Zencefil Bitkisi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder