3 Mayıs 2016 Salı

Buharda Zencefilli Tavuk


Fotoğraf 1

Buharda Zencefilli Tavuk

Son derece hafif, yemesi bir okadar hafif ve ikramı çok şık bir yemek.

Malzemeler
  • 1 adet but
  • 2-4 dilim taze zencefil
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet havuç
  • Soya sosu
  • Sıvı yağ

Yapılışı

  • But 1 nolu fotoda görüldüğü gibi haşlama aparatına alınır
  • Üzerine taze zencefiller fotoğrafta görüldüğü gibi konur.
  • 40-45 dakika buharda pişirilir. (Suyunu sürekli kontrol edin)
  • Pişen butlar soğumaya bırakılır
  • Bir miktar sıvı yağ tavaya konur. Kibrit çöpü büyüklüğünde kesilmiş havuç ve biberler sotelenir.
  • Sebzeler hafif kendini kaybedince 2 yemek kaşığı soya sosu eklenir. ( soya sosunu direk çelik tencere veya normal tavaya koyarsanız yanacaktır. Bu nedenle soya sosu kullanılan tariflerde yanmaz yapışmaz tava kullanılmalıdır)
  • Soya sosu, sebzeler ile 5-10 saniye karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Soğuyan butlar tahta üzerinde ince bilimlere ayrılır ve üzerine sos gezdirilir.
HAYDİ AFİYET OLSUN




 Zencefilin Faydaları

* Magnezyum, mangan, B6, potasyum ve bakır bakımından çok zengindir.
* Bulantıyı giderir.
* Sindirim sistemini rahatlatır.
* Solunum yolu problemlerine çok iyi gelir.
* Kolesterolü düşürür.
* Migren ağrılarına iyi gelir.
* Grip ve soğuk algınlığında etkilidir.Vücutta terleme ve sıcaklık meydana getirir.
* Kanı sulandırır.
* Balgam söktürücüdür.
* Bağırsakta biriken gazların atımını kolaylaştırır.





Evde Zencefil Yetiştirilir mi?

Evet ! kendi zencefilinizi evde yetiştirebilirsiniz.

  • Zencefilin yumrulu olanlarını alın.
  • Alt kısmını keserek içi su dolu bir kaba yerleştirin ve çimlenmeye bırakın.
  • Çimlenmesi yaklaşık 11-15 gün arasında değişecektir.
  • Çimlenen zencefiller filiz kısmı dışarıda kalacak şekilde toprağa ekilir.

Zencefil Bitkisi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder