Tavuk ve pırasa birbirine yakışmaz diye düşünenler bu tarifimi bir denesin. Tüm önyargılarınızdan kurtulacaksınız.
Malzemeler
- 1 adet tavukgöğsü
- 2-4 adet pırasa
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam şeker
- 1 fincan su
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı
- Pırasalar ince ince doğranır
- Doğranan pırasalar zeytinyağı ile sotelenir
- Üzerine 1 fincan su ve 1 tutam şeker eklenir
- Sotelerken bir parça yanarsa daha lezzetli oluyor ama yakma işini abartmamak gerekiyor.
- Sotelenen pırasaları bir kenara alın.
- Tavukgöğüslerini yaprak yaprak doğrayın (kıtır olması için böyle doğramamız gerekiyor)
- Doğramış olduğumuz tavukgöğüslerinin üzerine 1 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyip iyice karıştıralım.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra tavukgöğüslerini soteleyelim.
- Ocaktan almadan önce 2-3 yemek kaşığı soya sosunu ekleyip kısık ateşte bir iki dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın ve sıcak sıcak servis yapın
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder