Kereviz oldukça
faydalı bir kış sebzesi olmasına rağmen, çok fazla tüketilmez ve zeytinyağlı
kereviz dışına pek fazla çeşit yapılmaz. Fırında sütlü kereviz, hem
çocukların zevkle yiyecekleri hem de çay saatleri veya bruchlarda
misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir tarif. Haydi sıvayın kolları;
Malzemeler
- 2 adet kereviz
- 1 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı krema
- Parmesan / kaşar / gravyer peyniri
- Muskat cevizi
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
AFİYET OLSUN
Kerevizin Faydaları Saymakla Bitmiyor !
Kereviz, maydanozgiller familyasından bir sebzedir. Faydalarına gelince;
- Karaciğer yorgunluğunu alır.
- İç salgı bezlerini, özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştırır.
- Böbrekte taş ve kum oluşumunu engelleyici etkisi vardır.
- Kanı temizler.
- Ağız kokusu ve öksürüğe iyi gelir.
- Fosfor, folik asit, kalsiyum ve potasyum açısından oldukça zengindir.
- Posa içeriği fazla olduğundan tokluk hissini arttırır.
- Kalorisi oldukça düşüktür. 100 gr kerevizde sadece 18 kalori enerji bulunur
Kereviz Nasıl Muhafaza Edimlelidir ?
Kereviz eğer
don yemiş ise besin değeri ve lezzetini kaybeder. Bu nedenle kereviz alırken
yapraklarının yeşil ve diri yumrusunun ise sert olmasına dikkat edilmelidir. Kerevizi
yıkamadan 15 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kereviz
yapraklarını kurutarak da kullanabilirsiniz. Nasıl mı?
Kereviz
yapraklarını iyice yıkadıktan sonra bir tepsi veya sininin üzerine kâğıt
sererek bir odada kurumaya bırakın. Arada bir yaprakları ters yüz edin. 10 gün
sonra kurumaya başlayacaktır. Kuruyan yaprakları ufalayarak kuru
nane gibi yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder