8 Ağustos 2016 Pazartesi

Kabak Spagetti


MALZEMELER

§  2 adet kabak                                                                                                                                             
§  2-3 diş sarımsak                                                                                                                           
§  1 yemek kaşığı limon suyu                                                                                                                 
§  1 yemek kaşığı zeytinyağı                                                                                                                 
§  1 / 2 limon kabuğu rendesi                                                                                                                
§  3 yemek kaşığı kaşar veya parmesan peyniri                                                                                          
§  Tuz & Karabiber




YAPILIŞI
§  Kabaklar rendenin orta kısmında bulunan cips kısmı ile ince ince rendelenir.
§ Rendelenen kabaklar ince uzun spagetti gibi kesilir.
§  Spagetti haline getirilen kabaklar zeytinyağı ile hafif kıtır kalacak şekilde sotelenir
§  Sotelenen kabaklar ayrı bir yere alınır. Aynı tavada sarımsak hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.
§  Kavrulan sarımsakların üzerine kabakla ilave edilir, sarımsakların aromasını alıncaya kadar kısık ateşte sotelenir
§  Sotelenen kabaklar ocaktan alınmadan önce limon kabukları ve peynir ilave edilir
§  Tuz & Karabiber eklenir.
§  Ocağın altı kapatılır ve peynirlerin iyice kabakların içine geçmesi için ağzı kapatılarak dinlendirilir.

 
 

AFİYET OLSUN
 

 
 
 
                                                                                
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder