MALZEMELER
§
2
adet kabak
§ 2-3 diş sarımsak
§ 1 yemek kaşığı limon suyu
§ 1 yemek kaşığı zeytinyağı
§ 1 / 2 limon kabuğu rendesi
§ 3 yemek kaşığı kaşar veya parmesan peyniri
§
Tuz
& Karabiber
YAPILIŞI
§
Kabaklar
rendenin orta kısmında bulunan cips kısmı ile ince ince rendelenir.
§ Rendelenen kabaklar ince uzun spagetti
gibi kesilir.
§ Spagetti haline getirilen kabaklar
zeytinyağı ile hafif kıtır kalacak şekilde sotelenir
§ Sotelenen kabaklar ayrı bir yere alınır.
Aynı tavada sarımsak hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.
§ Kavrulan sarımsakların üzerine kabakla
ilave edilir, sarımsakların aromasını alıncaya kadar kısık ateşte sotelenir
§ Sotelenen kabaklar ocaktan alınmadan önce
limon kabukları ve peynir ilave edilir
§ Tuz & Karabiber eklenir.
§
Ocağın
altı kapatılır ve peynirlerin iyice kabakların içine geçmesi için ağzı
kapatılarak dinlendirilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder