MALZEMELER
§
1
adet orta boy karnabahar
§ 1 adet küçük boy brokoli
§ 2 yemek kaşığı un
§ 1 su bardağı süt
§ 1 yemek kaşığı tereyağı
§
1 su
bardağı kaşar peyniri veya 70 gr parmesan
Tuz & Karabiber
YAPILIŞI
§
Karnabahar
ve brokoli hafif diri kalacak şekilde haşlanır
§ Yanmaz bir tavada tereyağı eritilir.
§ Eriyen tereyağına sarımsaklar ilave edilerek
unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
§ Daha sonra sosun kıvam alması için un
ilave edilir.
§ Kokusu çıkana kadar kavrulan una süt ilave
edilerek kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirilir.
§ Hafif koyulaşan sosa haşlanmış brokoliler
ilave edilir ve 2-3 dakika sos ile pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.
§ Hazırlanan karışıma tuz ve karabiber ilave
edilerek blenderden geçirilerek koyu kıvamlı bir sos elde edilir.
§ Fırın tepsisine haşlanmış karnabaharlar
alınarak üzerine hazırlamış olduğumuz sos ilave edilir ve en üste kaşar rendesi
serpilerek fırına verilir.
§
Kaşarlar
kızarınca fırından alınır ve ılık olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder