9 Ağustos 2016 Salı

Brokoli soslu fırın karnabahar


 
MALZEMELER
§  1 adet orta boy karnabahar   
 
§  1 adet küçük boy brokoli   
 
§  2 yemek kaşığı un        
                                         
§  1 su bardağı süt
 
§  1 yemek kaşığı tereyağı 
                                            
§  1 su bardağı kaşar peyniri veya 70 gr parmesan
Tuz & Karabiber
 
 


 
 

YAPILIŞI

§  Karnabahar ve brokoli hafif diri kalacak şekilde haşlanır

§  Yanmaz bir tavada tereyağı eritilir.

§  Eriyen tereyağına sarımsaklar ilave edilerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.

§  Daha sonra sosun kıvam alması için un ilave edilir.

§  Kokusu çıkana kadar kavrulan una süt ilave edilerek kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirilir.

§  Hafif koyulaşan sosa haşlanmış brokoliler ilave edilir ve 2-3 dakika sos ile pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.

§  Hazırlanan karışıma tuz ve karabiber ilave edilerek blenderden geçirilerek koyu kıvamlı bir sos elde edilir.

§  Fırın tepsisine haşlanmış karnabaharlar alınarak üzerine hazırlamış olduğumuz sos ilave edilir ve en üste kaşar rendesi serpilerek fırına verilir.

§  Kaşarlar kızarınca fırından alınır ve ılık olarak servis edilir.

AFİYET OLSUN
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder