9 Ağustos 2016 Salı

Soya soslu ballı tavuk kanatları

 
MALZEMELER

§  10-12 adet tavuk kanadı

§  1 yemek kaşığı bal

§  1 yemek kaşığı soya sosu

§  1 adet kuru soğan

§  Başparmak büyüklüğünde taze zencefil

§  Tuz & Karabiber




    YAPILIŞI
§  Tavuk kanatlarını bir kaba alın
 
§  Tuz, karabiber ve soya sosunu ilave edin
 
§  Üzerine ince doğranmış kuru soğan ve zencefili ilave ederek tüm malzemeler iyice  karışıncaya kadar harmanlayın.  
 
§  Marine edilen kanatları 2 saat buzdolabında bekletin
 
§  2 saatin sonunda kanatları alın
 
 
§  1 yemek kaşığı bala 1 yemek kaşığı su ilave ederek iyice karıştırın.
 
§  Bir fırça yardımı ile bu karışımdan kanatların bir yüzüne iyice sürün ve fırına verin. Tavuk kanatları kızarınca fırından alın, kanatların diğer yüzünü çevirerek ballı karışımdan tekrar sürerek fırına verin.
§  Her iki yüzü de parlak parlak nar gibi kızarınca fırından alın
 
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder